Bästa Bartendertips för nybörjare

Bästa Bartendertips för nybörjare (För dig som vill komma in i branschen)

Bartending handlar inte bara om att memorera drinkar

Bartending handlar inte bara om att memorera drinkar, om så var fallet, då skulle den person som memorerade flest drinkrecept vara den bästa bartendern. Så är verkligen inte. Lär dig de grundläggande drinkrecepten, drinkfamiljer, produktkännedom och sprit kunskap.

Det finns många klassiska cocktails som du bör kunna göra utan att titta på en bok eller en app.

Bartending handlar inte bara om att göra goda drinkar

Bartending handlar inte bara om att göra goda drinkar, utan också om att göra dem snabbt och effektivt. (Du vill så klart inte att dina gäster väntar för länge, eller spilla sprit och juice överallt.) Du bör även träna på att göra flera drinkar samtidigt, utan att förlora kvaliteten eller precisionen. Övning ger färdighet och färdighet kräver tid. Vi på: malmobartenderacademy.se, förespråkar starkt ”learning by doing” (lära sig genom att göra). Det vill säga ”upplevelsebaserat lärande”, att försöka göra något, våga göra fel och försöka igen tills man gör det rätt.

Online bartenderkurser är ett bra alternativ för personer som blandar drinkar då och då hemma, men inte om man tänker försörja sig med. Du tar väl inte körkort online och kör i rusningstrafiken…

Stresshanteringen är också något som du inte kan lära dig online/utan tillräcklig praktik. Spara dig själv ett mentalt sammanbrott och låt inte stressen ta på dig. Bartenders arbetar ofta i trånga utrymmen med hög musik, spritpåverkade eller otåliga kunder. Även om du kan utantill hundra tals recept men du fattas praktisk träning, det kommer inte att göra situationen bättre.

Håll ordning!

Spara tid och frustration genom att hålla dig organiserad bakom baren. Att veta var varje verktyg är placerat i baren, gör drinkberedningen smidig och effektiv. Du ska inte behöva lätta efter verktyg mitt i procesen/drinkblandningen eller någon spritsort som någon kollega inte har ställt på rätt plats på hyllan.

I början kan det kännas som att det finns mycket att lära, och… det finns det.

Gästservice är nyckeln till framgång i den här barbranschen

Som bartender är det viktigt att du ger bra service till dina gäster, både för att skapa en trevlig stämning och för att öka krogensintäkter.

Det handlar om att skapa en unik och minnesvärd upplevelse för varje gäst. Det är just det som får gästerna tillbaka. När människor njuter av upplevelsen du bjuder på kommer de att spendera mer pengar, ger bättre tips och komma tillbaka igen och igen.

Detta gör dig värdefull för din arbetsgivare och förhoppningsvis mer pengar i din plånbok.

Hälsa alltid på dina gäster med ett leende och ett vänligt ord. Var trevlig och uppmärksam på dina gäster. Håll koll på när, de behöver beställa, betala eller få hjälp med något. Var snabb och effektiv i din service, men inte stressad eller otålig.

Som upplevelseleverantör var proaktiv och kreativ. Försök att överträffa dina gästers förväntningar genom att erbjuda något extra.

Var också beredd att anpassa dig efter gästernas önskemål, till exempel genom att göra en drink starkare, svagare, sötare eller surare.

Gästerna frågar ibland om rekommendationer eller ger bara några parametrar som ”något surt” eller ”något med whisky.”

Bra drinkkunskap gör att du kan blanda en cocktail i farten och få den att bli unik och balanserad. Att lägga till en twist till en vanlig drink kommer också att glädja dina gäster. Givetvis ”Kvalitetskontrollen” är ett måste inom branschen.

Visa respekt och empati för dina gäster

Visa respekt och empati för dina gäster,oavsett om de är glada, ledsna, arga eller spritpåverkade. Du kommer säkert att stötta på sådana gäster. Lyssna på deras problem, bekräfta deras känslor och försök att hitta lösningar. Undvik att vara för personlig, flirtig eller opassande i ditt bemötande.

Var personlig

Försök att lära dig dina stamgästers namn, preferenser och vanor. Ge dem ett personligt välkomnande och en personlig avskedshälsning. Skämta lite med dem om det passar situationen. Få dem att slappna av och njuta av vistelsen på stället.

De bästa bartendrarna är lagspelare

När dina medarbetare vet att de kan lita på dig kommer du att vara så mycket mer värdefull eftersom de ser dig som en lagspelare. Om du har en stund över och märker att någon annan behöver hjälp, ställ upp! Det kommer bara att bygga goodwill och öka moralen. Och det kostar dig ingenting. Hjälp till att rensa bord, hjälp till att servera maten så att gästerna kan njuta av maten medan det fortfarande är varmt. Dina kolleger kommer att märka det, det garanterar jag. Ju mer du kan bidra till att hjälpa gästerna och kollegor, desto fler kommer att vilja ha dig i närheten. Detta leder till möjligheter i denna verksamhet.