Bartendercertifiering: Stegen mot en Karriär i Mixologi

Optimerad framgång: Bartendercertifiering för Mixologiska Karriärer

Att bli en bartender är mer än att bara blanda drinkar. Det är en konst som kräver skicklighet, kunskap och professionalism. För att lyckas inom branschen och sticka ut i mängden överväger många blivande bartenders att bli certifierade. I denna artikel kommer vi att utforska världen av bartendercertifiering, inklusive vad det innebär, dess fördelar, de vanligaste certifieringarna, och hur du kan förbereda dig för att få din egen bartendercertifiering.

Vad är en Bartendercertifiering?

En bartendercertifiering är ett erkännande av att en bartender har uppnått en viss standard av kunskap och kompetens inom yrket. Det är ett bevis på att de har genomgått utbildning och har passerat en examen som visar att de är kapabla att utföra sitt arbete på ett professionellt och kompetent sätt. Att bli en certifierad bartender är inte obligatoriskt, men det kan ge många fördelar och öppna dörrar till bättre jobbmöjligheter och högre löner.

Fördelarna med en Bartendercertifiering

Varför överväga att bli en certifierad bartender? Här är några av de främsta fördelarna:

 1. Högre lön: Många arbetsgivare erbjuder högre löner till certifierade bartenders eftersom de har bevisat sin skicklighet och kunskap inom mixologi och service.
 2. Bättre jobbmöjligheter: Många arbetsgivare letar aktivt efter certifierade bartenders när de anställer. Det öppnar dörrar till en bredare utbud av jobbmöjligheter och karriärvägar.
 3. Professionellt erkännande: Att vara en certifierad bartender ger dig professionellt erkännande inom branschen. Det visar att du tar ditt yrke på allvar och strävar efter att leverera högkvalitativ service.

De Vanligaste Bartendercertifieringarna

Det finns flera organisationer som erbjuder bartendercertifieringar, men några är mer erkända och eftertraktade än andra. Här är några av de vanligaste bartendercertifieringarna:

 1. Bartender’s Association (BA): BA erbjuder en omfattande bartendercertifiering som är välkänd inom branschen.
 2. Professional Bartending Schools of America (PBSA): PBSA erbjuder en praktisk utbildning och certifiering för blivande bartenders.
 3. The International Bartenders Association (IBA): IBA är en global organisation som erkänner bartenders med internationell standard.
 4. BarSmarts: BarSmarts erbjuder en onlinebartendercertifiering som är bekväm för dem som vill studera på distans.

Steg för Att Bli en Certifierad Bartender

Att bli en certifierad bartender kräver engagemang och arbete. Här är stegen du behöver följa:

 1. Välj din certifiering: Börja med att välja vilken bartendercertifiering du vill förfölja. Undersök olika organisationer och välj den som bäst passar dina mål och behov.
 2. Registrera dig: Anmäl dig till certifieringsprogrammet och betala de nödvändiga avgifterna.
 3. Studera: Du kommer att behöva studera mixologi, drinkrecept, säkerhetsföreskrifter och kundservice. Du kan göra detta genom att delta i bartenderkurser eller självstudier.
 4. Öva: Praktisk erfarenhet är viktig. Öva drinkrecept och mixologi färdigheter så mycket som möjligt.
 5. Förbered dig för examen: Lär dig allt du behöver veta för din bartendercertifieringsexamen. Detta kan inkludera att behärska hundratals drinkrecept, kunskap om säkerhetsföreskrifter och mycket mer.
 6. Ta examen: När du är redo, ta din bartendercertifieringsexamen. Du måste klara examen för att bli certifierad.

Bästa Sätten att Studera för Bartendercertifiering

Det finns flera sätt att förbereda sig för din bartendercertifieringsexamen:

 1. Bartenderkurser: Många skolor och organisationer erbjuder bartenderkurser som är utformade för att förbereda dig för certifieringsexamen.
 2. Onlineutbildning: Om du föredrar att studera på distans, kan du hitta onlineutbildningar och resurser som kan hjälpa dig att förbereda dig.
 3. Självstudier: Du kan också välja att studera självständigt genom att använda läroböcker, onlinekällor och övningsprov.

Examen och Efter Certifiering

Efter att du har klarat din bartendercertifieringsexamen, kommer du att få ditt certifikat. Detta är din biljett till en spännande karriär inom mixologi. Här är några saker du kan förvänta dig efter certifieringen:

 1. Jobbmöjligheter: Många arbetsgivare letar aktivt efter certifierade bartenders. Det kan öppna dörrar till jobb på restauranger, barer, hotell och evenemang.
 2. Högre lön: Certifierade bartenders har potential att tjäna mer än sina icke-certifierade kollegor.
 3. Fortbildning: För att behålla din certifiering kan det vara nödvändigt att delta i kontinuerlig fortbildning och uppdatera dina kunskaper inom branschen.

Bartendercertifiering i Ditt Karriärmål

Din bartendercertifiering kan spela en avgörande roll i att uppnå dina karriärmål. Oavsett om du drömmer om att äga din egen bar, arbeta på high-end restauranger eller delta i internationella cocktailtävlingar, ger certifieringen dig det professionella erkännande och kompetens.